Hygiëne

Hygiëne

Perfect Hygiëne kan een belangrijke bijdrage leveren aan de hygiëne in het sanitair en keuken. De hygiëne van toiletten en keukens is immers een voortdurende bron van aandacht. Het is een bron met groot gevaar voor besmettingen met forse infectierisico’s tot gevolg. Diarree tot zelfs Hepatitis A zijn hier voorbeelden van.

Niet voor niets geeft de GGD en het RIVM op haar websites adviezen en richtlijnen op het onderhoud van sanitair en het gebruik van handzeep en papieren handdoeken (GGD Hollands Noorden). Kinderdagverblijven en o.a. scholen vormen grote risicofactoren.

Het gebruik van handzeep en het goed wassen van de handen en afdrogen met een schone papieren handdoek zijn een basisvoorwaarde. Toiletbrillen, lichtknoppen, deurknoppen zijn eveneens beruchte verspreiders van bacteriën. Goede en consequente schoonmaak zijn derhalve eveneens essentieel. Regelmatig uw sanitaire unit en keuken professioneel diep cleanen is een extra hulpmiddel.

Ook keukens en koffiehoeken zijn beruchte plaatsen waar extra zorg noodzakelijk is. Vochtige keukenbladen, vaatdoeken en afdroogdoeken vormen potentiële gevaren. Vaatdoeken bevatten vaak meer bacteriën dan de bril van het sanitair! Het gebruik van papier en het minimaal dagelijks meerdere malen wisselen van doeken zijn noodzakelijk. Vaatdoeken zoveel mogelijk bannen uit de keuken, gebruik keukenrol geadviseerd.

Perfect Hygiëne kan met haar topkwaliteit 100% cellulose hygiëne papier en haar toiletzeep een bijdrage leveren aan het verminderen van de risico’s op besmetting. Ook voor advies kunt u bij ons terecht.